Kazalardan 'ders' çıkaran trafik raporu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeynel YAMAN SABAH

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün kentteki kazaları inceleyerek hazırladığı rapora göre, kazalar viyadüklerde yoğunlaşıyor. Sürücü hatalarının başında aşırı hız geliyor

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını inceleyerek bir rapor hazırladı. Kazaların nedenlerinin belirtildiği raporda, her kaza bölgesine uygun somut çözüm önerilerine de yer verildi. Raporda, Mahmutbey gişeleri ile Çamlıca gişeleri arasındaki çevre yollar değerlendirildiğinde, trafik kazalarının viyadüklerde yoğunlaştığı, kazaların önemli bir kısmının sürücü hatalarından ve özellikle kış mevsiminde viyadüklerde aşırı buzlanmadan kaynaklandığı kaydedildi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Raporda trafik kazalarından yola çıkılarak ulaşılan sonuçların ve çözüm önerilerinin bazıları şöyle sıralandı:

Sahil Kennedy Caddesi, Galeria karşısı ve Ataköy 1-9'uncu kısımlarda meydana gelen kazalar, aşırı hız ve sahil kuzey yol ile transit yolun birleşmesinden kaynaklanıyor. Sahil Kennedy Caddesi'nde transit yol kaldırılarak kuzey ve güney yoldaki şeritler artırılmalı.

Atatürk Bulvarı'ndaki kazaların büyük bölümü sürücülerden, çok azı ise yaya hatalarından kaynaklanıyor. Yayalar için alt geçitlerin kullanılmasını teşvik eden, sürücüler için uyarı levhaları konulmalı.

Yol ve sürücü hatalarından kaynaklanan kazaların olduğu D-100 karayolunun Cevizlibağ, Ömür ve Sefaköy rampalarına hız gösteren kameralı kontrol sistemi kurulmalı.

Barbaros Bulvarı'ndaki kazalar ağırlıklı olarak Sait Çiftçi katılımında, M. Ali Bey Sokak Kavşağı, Yıldız trafik ışıkları ve Merkez Komutanlığı trafik ışıklarında meydana gelmektedir. Bölgeye trafiği yavaşlatıcı çizgiler çizilmesi, ışıklı uyarı tabelası konulması önerilir.

Piyalepaşa Bulvarı'ndaki trafik kazaları ağırlıkla Uzay Otomotiv önü, İSTAÇ önü ve Kasımpaşa ayrımında meydana geliyor. Buradaki kontrolsüz kavşak kapatılmalı. Kasımpaşa'ya dönecekler için Yeni Kasımpaşa Varyantı'nın kullanılması çok daha güvenlidir.

Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde kazalar ağırlıklı olarak Çemenzar, SSK ve Göztepe trafik ışıklarında meydana geliyor. Üst geçit yapılmalı. Bazı bölgelerde aydınlatmanın yeterli olmamasının da çok sayıda kazaya neden olduğu vurgulanan raporda, buralara takviye aydınlatma yapılması ve görevlilerce patlayan lambaların zamanında takılmasına özen gösterilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber